Bevrijdingsvuurestafette Normandië – Wageningen » Sponsoren & Partners

Sponsoren & Partners

Sponsoren

vfonds-kl

Vfonds

Het vfonds (het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg) zet zich in voor de erkenning en waardering van geüniformeerden die in dienst zijn van de Nederlandse overheid waar ook ter wereld. Het vfonds wil met voorlichting, educatie en publiciteit respect en waardering van de maatschappij winnen voor alle personen die betrokken zijn geweest bij internationale vredesoperaties. Het vfonds ondersteunt onder meer missie-gerelateerde reünies en helpt bijvoorbeeld verenigingen die activiteiten voor de vergrijzende groep veteranen langzaam willen afbouwen en zet zich in voor activiteiten gericht op de nieuwe groep ‘jonge veteranen’.

– – www.vfonds.nl – –

marin-kl

Marin

Marin, het Maritiem Research Instituut Nederland, is één van de grootste instituten ter wereld voor onderzoek naar hydrodynamica en maritieme technologie door middel van simulaties, modeltesten, ware-groottemetingen en training. MARIN richt zich hierbij op de scheepsbouw, scheepvaart, offshore-industrie en overheden. De belangrijkste klanten zijn werven en reders, ontwerp- en classificatiebureaus, producenten in de olie- en LNG-industrie en marines.

Marin heeft in Nederland de status van Groot Technologisch Instituut. Ruim 85% van de omzet wordt gerealiseerd door commerciële projecten voor de internationale maritieme industrie. De overige 15% komt voort uit wetenschappelijk onderzoek.

– – www.marin.nl – –Partners

Pridex Media

Pridex Media

Pridex Media is een eenmansbedrijf in crossmedia. Tim Buitenhuis is een grafisch vormgever en student Communication & Multimedia Design aan de HAN in Arnhem maar daarnaast ook een fanatiek sport en evenementen fotograaf.

– – www.pridexmedia.nl – –

Liberation Route

Liberation Route

Liberation Route Europe is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die belangrijke mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt. De route vormt een schakel tussen de belangrijkste regio’s tijdens de opmars van de westelijke geallieerden vanaf Zuid-Engeland naar de stranden van Normandië, de Belgische Ardennen, Brabant, Arnhem, Nijmegen, het Hürtgenwald en Berlijn. De route gaat verder naar de Poolse stad Gdańsk, waar bijna twee generaties later een democratische revolutie op gang kwam om de afscheiding van Europa op te heffen.

Dankzij Liberation Route Europe kunt u de route die de geallieerden in de laatste fase van de Tweede Wereldoorlog aflegden nu zelf gaan ontdekken en beleven. De route richt zich op de bevrijding van het Europese vasteland van de nationaalsocialistische bezetter en met name op de langdurige gevolgen van de Tweede Wereldoorlog.

– – www.liberationroute.nl – –

Tour Club Wageningen

Tour Club Wageningen

Toerclub Wageningen is opgericht op 1 september 1979 door een stel vrienden die het leuk vonden om samen te fietsen. Die vrienden vonden dat Wageningen een toerclub moest hebben. Direct vanaf de start begon men naast het houden van clubfietstochten zoals Parijs-Wageningen ook toertochten te organiseren, die open stonden voor iedereen. De LH-toer was zo’n fietstocht. Deze werd in 1986 van de kalender gehaald om plaats te maken voor de Hel van Wageningen en de Jan Janssen Classic.

– – www.tcw79.nl – –

Atletiekvereniging Pallas

Atletiekvereniging Pallas

Atletiekvereniging gevestigd in Wageningen, met leden vooral uit Wageningen, Bennekom en Renkum. Ook wonen er leden in o.a. Heelsum, Oosterbeek, Heteren, Randwijk en Zetten. Momenteel bouwt Pallas’67 aan een nieuw clubhuis naast de atletiekbaan op de Bongerd in Wageningen. De vereniging biedt trainingsmogelijkheden voor wedstrijdatleten en recreanten; op de baan, op de weg en in het bos. Tevens organiseert de vereniging wedstrijden en prestatielopen.

– – www.pallas67.nl – –

Korps Mariniers

Korps Mariniers

Het Korps Mariniers, opgericht 10 december 1665, is een onderdeel van de Koninklijke Marine en een van de oudste militaire onderdelen van de huidige Nederlandse krijgsmacht. Het Korps Mariniers bestaat uit infanteristen die dienstdoen op oorlogsschepen en ingezet kunnen worden op de grens van land en water. Het korps wordt sinds de jaren negentig van de vorige eeuw in toenemende mate ingezet bij operaties op het land in het kader van crisisbeheersing. Amfibische operaties zijn echter de specialiteit van het korps.

– – www.korpsmariniers.com – –